Δημιουργήστε ιστολόγιο (blog) για την επιχείρησή σας

blog
Ο όρος blog (ιστολόγιο) προέρχεται από τον όρο weblog, η οποία αποτελεί "πάντρεμα" των λέξεων "web" (ιστός) και "log" (καταχώριση). Ουσιαστικά πρόκειται για διαδικτυακά - εικονικά σημειωματάρια (τύπου ημερολογίου κι όχι μόνο) όπου κάποιος (ο blogger) καταχωρεί οτιδήποτε προσωπικό τον απασχολεί ή τον ενδιαφέρει. Είναι μία μορφή ιστοτόπου, με τις ειδήσεις - άρθρα να δημοσιεύονται και να προβάλλονται από το πιο καινούριο, προς το πιο παλιό (μορφή χρονολογίου). Πέραν της προσωπικής χρήσης το ιστολόγιο (blog) είναι πολύ χρήσιμο και σε επαγγελματικούς ιστοτόπους για δύο βασικούς λόγους:

➜ Ο πρώτος είναι το ότι δίνει τη δυνατότητα μίας πιο προσωπικής επαφής με τους αναγνώστες - (εν δυνάμει η εν ενεργεία) πελάτες, κάτι που δεν μπορούν να προσφέρουν τα αμιγώς - αυστηρώς "επαγγελματικά" (και κατ' επέκταση πιο απρόσωπα) κείμενα του ιστοτόπου.

➜ Ο δεύτερος είναι περισσότερος τεχνικός (αλλά και άμεσης σημασίας για να παραμείνει η σελίδα σας ενημερωμένη) λόγος. Προσθέτοντας νέο περιεχόμενο (όπως τα άρθρα στο ιστολόγιο) ο ιστότοπός σας ανανεώνεται (με καινούριο υλικό) σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάτι που σημαίνει ότι δίνετε περισσότερους λόγους για να την επισκεφτεί (και κυρίως να την ΞΑΝΑεπισκεπτεί) κάποιος, αλλά δείχνετε και στην Google (από την μηχανή αναζήτησης της οποίας εξαρτάται άμεσα η επισκεψιμότητα) ότι ο ιστότοπός σας είναι ενεργός και όχι "παρατημένος".

Ας το απλοποιήσω λίγο περισσότερο. Φτιάχνεις τον ιστότοπο και... τέλος. Αν χρειαστεί να αλλάξεις κάτι (π.χ. κάποια πληροφορία, κάποια φωτογραφία) έχει καλώς (και κάθε πότε;). Σε αντίθετη περίπτωση -που αποτελεί και την πλειοψηφία των ιστοτόπων- η σελίδα παραμένει ως έχει, χωρίς την παραμικρή αλλαγή, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι οι "αράχνες του διαδικτύου" (web spiders) που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν βλέπουν αλλαγές (νέο περιεχόμενο) και τις κατατάσσουν στις "ανενεργές", με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται ως προς τα αποτελέσματα (και την κατάταξή της) στις μηχανές αναζήτησης.

Ένα καλαίσθητο κι ενημερωμένο ιστολόγιο (blog) έχει πολλαπλά οφέλη στην (επιτυχημένη) παρουσία του ιστοτόπου σας στον παγκόσμιο ιστό, άμεσα και έμμεσα. Εμπιστευθείτε την Art@Net για την ενεργή και επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία της εταιρείας σας, της ιδέας σας, των υπηρεσιών που προσφέρετε.

Επισκεφθείτε το ιστολόγιο της Art@Net...