Google My Business

Το λογότυπο του Google My Business

Η επιχείρησή σας έχει προφίλ στην Google; Είναι καταχωρημένη στους "Επαγγελματίες της Google"; Επικοινωνήστε με την Art@Net για να κάνουμε μαζί την διαδικασία και δείτε τα (άμεσα) αποτελέσματα...

Τι είναι το Google My Business;

Το Google My Business είναι ένα εργαλείο (ουσιαστικά μία πλατφόρμα) που μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριζόμαστε τον τρόπο εμφάνισης της επιχείρησής μας στα προϊόντα Google, όπως είναι οι Χάρτες (Google Maps) και η Αναζήτηση. Αν διευθύνουμε μία επιχείρηση που εξυπηρετεί πελάτες σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή εξυπηρετούμε πελάτες σε μία καθορισμένη περιοχή εξυπηρέτησης, το Google My Business μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να μας βρουν.

Οι επαληθευμένες επιχειρήσεις στο Google έχουν διπλάσιες πιθανότητες να θεωρηθούν αξιόπιστες από τους διαδικτυακούς χρήστες. Π.χ. υπάρχει ένας δυνητικός πελάτης. Αυτός βρίσκεται τρία τετράγωνα μακριά από το κατάστημά μας κι αναζητά αυτό ακριβώς που εμείς εμπορευόμαστε. Μπορεί να έχει δει το σήμα μας ή να έχει ακούσει σχετικά με την επιχείρησή από έναν φίλο. Αν αναζητήσει τις υπηρεσίες μας στο Google, τι θα βρει;

Ας δούμε το παράδειγμα της κάτωθι εικόνας. Αναζητήσαμε στην αρμόδια μηχανή της Google την επιχείρηση υλικών συσκευασίας Central Pack (της οποίας την διαδικτυακή παρουσία κι εκπροσώπηση έχει αναλάβει η Art@Net). Μας "βγάζει" το αποτέλεσμα που βλέπετε (κλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος)...

Αναζήτηση της Central Pack στην μηχανή αναζήτησης της Google

Η δεξιά στήλη παρουσιάζει πλήρη στοιχεία για την Central Pack. Εισαγωγικό κείμενο, link για την ιστοσελίδα της, οδηγίες για το πως θα πάμε (μέσω του google maps), φωτογραφίες, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, ωράριο λειτουργίας, αξιολογήσεις / κριτικές άλλων πελατών κι όσα ακόμη σχετικά στοιχεία έχουν αναρτηθεί μέσω του Google My Business.

Γενικότερα, η "τοποθέτηση" και η διατήρηση της επιχείρησής μας στο Google My Business μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να ανακαλύψουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουμε, να επικοινωνήσουν μαζί μας και να βρουν εύκολα την τοποθεσία μας. Είναι ουσιαστικά η διαδικτυακή μας ταυτότητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε με το Google My Business

1. Διατήρηση ακριβών πληροφοριών σχετικά με την επιχείρησή μας στο διαδίκτυο. Ενημερώνουμε την Google για το ωράριο, τον ιστότοπο, τον αριθμό τηλεφώνου και την τοποθεσία μας (οδός, περιοχή εξυπηρέτησης ή δείκτης μέρους ανάλογα με την επιχείρησή μας). Χρησιμοποιούμε την εφαρμογή για κινητά, για να μείνουμε ενημερωμένοι σχετικά με την παρουσία μας στο διαδίκτυο όπου κι αν βρισκόμαστε.

2. Αλληλεπίδραση με πελάτες. Δημοσιεύουμε φωτογραφίες της επιχείρησής μας, καθώς και των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας. Συγκεντρώνουμε κριτικές από πελάτες και απαντάμε σ' αυτές.

3. Προσέλκυση νέων πελατών. Βελτιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρησή μας εμφανίζεται στο διαδίκτυο, προκειμένου να μπορούν να μας βρίσκουν νέοι πελάτες. Κατευθύνουμε τους πελάτες στον ιστότοπό μας.

Εάν έχω ήδη κάποιον ιστότοπο, χρειάζομαι το Google My Business;

Το Google My Business λειτουργεί συμπληρωματικά με τον υπάρχοντα ιστότοπό μας, δίνοντας στην επιχείρησή μας δημόσια ταυτότητα με ένα προφίλ στο Google. Οι πληροφορίες που παρέχουμε σχετικά με την επιχείρησή μας μπορούν να εμφανίζονται στην Αναζήτηση Google και στους Χάρτες.